Direct ferries polen

polen flagga

Känner du ett behov av att bara få komma bort en stund? Att få njuta av lite ledig tid, avkoppling och roligheter? Då kan en resa med färja över till Polen vara ett perfekt alternativ för dig. Du kan välja att åka med färja över till Gdansk, Polen, bara över dagen, för att sen ta samma färja hem igen. Eller så kan du välja att ta färjan över till Polen för att spendera några heldagar på plats. Jämför färjor från Sverige till Polen med Direct ferries.

Åka till Gdansk från Sverige

För dig som vill ta dig över med färja från Sverige direkt till Gdansk i Polen finns det bara ett färjerederi att vända sig till, och det är Polferries. Vill du istället åka med något annat rederi, så som Stena Line eller TT Line, kommer du behöva välja en rutt med andra avgångar som inte innebär att du landar direkt i Gdansk.

Beroende på varifrån du vill åka och var i landet du vill anlända kan du hitta ett alternativ som passar dig.

De avgångar du kan välja mellan om du vill åka med färja från Sverige till Polen är:

  • Stockholm (Nynäshamn) till Gdansk (Westerplatte) – Polferries.
  • Karlskrona till Gdansk (Gdynia) – Stena Line. Ca 30 minuter från Gdynia och Gdansk.
  • Trelleborg till Gdansk (Świnoujście) – TT Line. Ca 6,5 h från Świnoujście till Gdansk.
  • Ystad till Gdansk (Świnoujście) – Unity Line. Ca 6,5 h från Świnoujście till Gdansk.

Beroende på vilken av dessa avgångar du väljer och vilken rutt färjan åker kommer både restid och plats för ankomst att variera. De rutter som inte går direkt till Westerplatte, nära Gdansk centrum, innebär att du kan behöva åka flera timmar med bil eller kollektivtrafik för att komma fram till staden. Vilket alternativ som passar dig bäst avgör du.

 

Hitta bästa rutt för dig med Direct ferries

För att hitta den bästa Polen färjan rekommenderar vi dig att använda Direct Ferries. Med Direct ferries kan du jämföra alla olika färjor som går från Sverige till Polen – du kan enkelt och snabbt jämföra avgångar och ankomster, restid och priser. Med Direct ferries kan du även jämföra andra färjor och resor, med avgångar och ankomster över hela världen.

vackra swinoujscie

Åka med eller utan bil?

Om du vill ta färjan över till Polen kan du välja att åka med eller utan bil. De flesta färjerederier och färjor erbjuder platser för både bilar och resenärer/ fotgängare. Värt att tänka på att priser för biljett kan variera rätt mycket beroende på om du åker med eller utan bil – det är ofta dyrare att köpa en biljett för både person och bil.

När du väl kommer ombord på kryssningen finns det ofta möjlighet att både köpa mat och dryck, samt att göra lite shopping för den som önskar. Det finns ofta även både spelområden och olika loungeavdelningar där du kan koppla av, läsa en bok, jobba eller vila. Vilka kunder som har tillgång till vad varierar mellan de olika rederierna – värt att kolla upp innan du bokar.

Tips på saker att se och göra i Polen

Polen är en av Europas 10 största städer både när det kommer till area och befolkning. Det innebär att det finns ett och annat att se och göra för dig som väljer att besöka landet. Åker du färja över till Polen med bil har du alla möjligheter att ta dig vidare runt om i landet och utforska dess vackra natur och landskap, dess spännande historia, häftiga arkitektur och kulturella sevärdheter.

Det är dock även smidigt att ta sig runt med buss, tåg och annan kollektivtrafik. Beroende på vilken färjerutt du valt kommer du ha olika nära till olika städer. Utöver Gdansk skulle vi vilja tipsa dig om att besöka Szczecin, Sopot och Rynek główny i Kraków. Se till att boka din resa med färja från Sverige till Polen idag för att så snart som möjligt kunna ge dig ut på nya äventyr!