Väder

polenväder

Väder Gdansk, Sopot, Gdynia och andra städer i Polen

Polska rivieran pir väder Gdansk

Väder Gdansk

Staden Gdansk har liknande väder som i Sverige och vilket väder som önskas beror ofta på syftet med resan. Enligt säsongsbetonade normer är de bästa månaderna att resa till Gdansk augusti och september, även om juli och augusti är i genomsnitt de varmaste månaderna är också juli den regnigaste.

Liknande Sverige är januari den kallaste månaden på året, mellan januari och mars är temperaturen i genomsnitt 4 °C och det regnar omkring 55 mm i månaden. I april och maj blir klimatet varmare och stiger till 12-13 °C, i april förväntas regn i 10 dagar och i maj förväntas omkring 73 mm regn. Mellan månaderna juni till september är det rekordtemperaturer på 30 °C men minskar till omkring 22 °C under oktober månad. I november och december är det de sämsta klimatet, det regnar omkring 77 mm i månaden och tidig kväll sjunker temperaturen till genomsnitt 2 °C.

Gdansk Väder januari just nu

,


Apparent:
Luftfuktighet: %
Vind:
UV-Index:
Soluppgång:
Solnedgång:
Visa mer prognos...
 

Väder Sopot

Precis som Gdansk kallas också staden Sopot för den Polska rivieran och är känd för att vara en strand- och badort. Precis som Gdansk är de bästa månaderna att resa till Sopot under juni till september, speciellt september anser lokalbefolkningen.

Den varmaste månaden är juli med en medeltemperatur på omkring 22 °C och den kallaste månaden på året är som många andra länder januari, där temperaturen sjunker i genomsnitt till -1,5 °C. Maj och juni har störst risk för nederbörd och den ligger i genomsnitt på omkring 65-78 mm.

Sopot Väder januari - just nu

,


Apparent:
Luftfuktighet: %
Vind:
UV-Index:
Soluppgång:
Solnedgång:
Prognos
Dag

Vind:
Max. UV index:
Visa mer prognos...
 

Väder Gdynia

Vädret skiljer sig inte oändligt mellan dessa tre städer, som tidigare nämnt beror alltid vädret på syftet med resan och självklart vad man själv tycker om för väder. Vissa tycker om när det är stekande hett och det går att glassa medans andra trivs bättre i regnsäsongen. Precis som Gdansk och Sopot är det bäst att resa hit mellan månaderna juni till september. Juli och augusti är de varmaste månaderna på året i genomsnitt medans januari är kallast och juli är den regnigaste månaden.

Mellan januari och mars är det som högst 6 °C och det förväntas en nederbörd på omkring 52 mm regn under denna period, det blir varmare i april då temperaturen vanligtvis stiger till omkring 11 °C. Maj blir början på sommaren när rekordtemperaturer på 26 °C och det förväntas 12 dagar av regn. Efter sommaren, som har de bästa resmånaderna, kommer oktober med omkring 66 mm regn och i genomsnitt 8 °C. November och december har oftast en låg temperatur på bara 4 °C och omkring 46 % av december regnar det.

Gdynia Väder januari - just nu

,


Apparent:
Luftfuktighet: %
Vind:
UV-Index:
Soluppgång:
Solnedgång:
Prognos
Dag

Vind:
Max. UV index:
Visa mer prognos...