Karlskrona Gdynia

Karlskrona Gdynia – Ta färjan till Polen

Idag är det många som uppskattar att ta sjövägen till Polen. Detta för att de samtidigt kan få se skärgården och en liten kryssning på havet i samma veva. Denna gång ska det handla om färjan till Polen, mellan Karlskrona och Gdynia. Denna lilla trevliga resa avgår tre gånger om dagen och tar lite över 10 timmar mellan Karlskrona Gdynia. De som handhar denna tur är det välkända rederiet Stena Line. Gett betyder att du alltid kan lite på att få en härlig resa över vattnet med hög kvalitet och många möjligheter. Denna resa kan bokas online på ett flertal platser, vilket gör det enkelt att resa till Polen. Idag är just Polen och alla de olika hamnstäder som det går att ta färjan till mycket populärt för svenska resenärer. I och med att allt ligger så nära och det går fort att ta sig mellan exempelvis Karlskrona och Gdynia, så är detta något som kan göras både under en lång weekend, veckoresa eller under en planerad semester. Här kan du läsa vidare om färjan, kostnad samt hotell och vad som finns att göra i Gdynia.

Boka färjan Karlskrona Gdynia

Att boka färjan till Gdynia är mycket enkelt och går väldigt snabbt. Detta kan göras direkt hos Stena Line eller så fungerar detta perfekt via Directferries, som erbjuder resor med färja till polen från ett flertal andra svenska städer. Faktum är att det även finns olika alternativ att välja mellan när du åker med Stena Line från Karlskrona till Gdynia. Här kan du göra valet att verkligen åka till Polen för att stanna under en tid. Du som vill ha en weekend med kryssning och en dag i Polen, kan välja 36 timmars kryssning. Detta medan du som bara vill ut och kryssa mellan Karlskrona och Gdynia kan välja en 24 timmarsresa tur och retur. Priserna för detta varierar, men börjar vanligtvis runt 100-150 kronor per person utan hytt. Är det så att du tar bilen med dig ligger priset mellan 700-800 kronor. I och med att du bokar en båttur med Stena Line, kommer du också alltid att kunna välja komfort och kvalitet samt storlek på hytt. Utöver det finner du som vanligt massor av aktiviteter på deras fartyg. När det gäller Karlskrona Gdynia, är det Stena Vision samt Stena Spirit som trafikerar på denna resa. Här finns allt från barer, diskotek och massor av restauranger till bra shopping. Givetvis hittar du som vanligt även möjligheter till bad, bastu och SPA aktiviteter.

Ta dig till Karlskrona

Alla som vill ge sig ut på kryssning eller ta färjan mellan Karlskrona och Gdynia för att uppleva Polen bor inte i Karlskrona. Dock kommer detta vara en mycket välkänd svensk stad med den största svenska flottbasen. I och med det får du alltid bra väg för att färdas med bilen, medan det också finns både tåg och buss samt annan kollektivtrafik som kan ta dig till Karlskrona. Om du inte bor i denna stad, kan det även vara värt att stanna till en dag eller två om tiden tillåter. Faktum är att Karlskrona är en mycket vacker stad som bjuder på många sevärdheter. Åker du sedan under sommaren, kommer denna stad att vara fylld av turister och ha levt upp riktigt ordentligt.

Att upptäcka i Gdynia

Oavsett om du åker på en kryssning och bara ha en dag i Polen, eller om du bestämt dig för att uppleva landet, finns det massor av se och göra redan i Gdynia. För dig som har mera tid handlar det kanske först om att boka hotell eller checka in på ett förbokat rum. Hyra bil kan också vara en god idé om du inte har den egna med dig. Sedan är det bara att köra på och försöka hinna med och se samt uppleva så mycket som möjligt under den tid du har. Nedan ser du några exempel på saker du inte ska missa när du tar dig från Karlskrona till Gdynia.
  • Härliga ständer: Om du är den som gillar sol och bad har du kommit helt rätt. Är det sedan så att du tar resan under sommaren, kommer detta att vara optimalt.
  • Aquapark Sopot: Om du reser med familjen och det är barn med på resan, kommer ett besök på Aquapark i Sopot att vara ett måste. Faktum är att du som förälder kommer att ha lika roligt som dina barn.
  • ORP Blyskawica: Varför inte uppleva lite historia? Här får du möjligheten att besöka och uppleva hur det ser ut på insidan av ett slapgskepp från andra världskriget.
  • God mat och dryck: Glöm inte att smaka och uppleva de härliga dofterna och allt det goda rörande polsk mat. Detta kan mycket väl gå ned med en Zywiec, som är en välkänd polsk ölsort.