Polska rivieran – 4 resmål att besöka längs Polens kust

Det är dags för semester och tankar sätter igång på vilket resmål det ska landa på. Vanliga resmål när det kommer till stränder och bad brukar vara Grekland, Mallorca, Bulgarien bland annat. Men den polska rivieran ska inte glömmas bort! Med kritvita stränder som är flera kilometer långa och många lyxiga hotell som har otroligt bra priser. Inte nog med det så erbjuder den polska rivieran stor mängd med god mat och dryck med flera nöjen och aktiviteter.


Vi har listat 4 resmål som är värd att besöka i den Polska Rivieran.

 

  1. Swinoujscie

 

En av Polens turisttätaste stad är Swinoujscie och här börjar den polska rivieran. Många turister reser hit på sparesor och njuter av stadens natursköna läge. Det är också här som du hittar Polens bredaste strand, på flera ställen kan den bli upp till 120 meter bred och 5 kilometer lång. I Swinoujscie finns ett brett utbud av bra restauranger och marknader att besöka. Om du inte vill åka på en polenkryssning till det här resmålet är de närmsta flygplatserna i Goleniów som ligger nära Szczecin och flygplatsen i Berlin.

En alternativ rutt till Swinoujscie om du tänkt bila är att åka färja Trelleborg – Rostock.

swinoujscie riviera

  1. Międzyzdroje

 

Omkring 1,5 mil från Swinoujscie finns badorten Międzyzdroje och den brukar ofta bli kallad för den bästa stranden som finns i Polen. Redan under 1800-talet kom de första badgästerna till resmålet och idag finns det ett brett utbud av hotell i området. Här finns sevärdheter som den 275 meter långa piren och en 2 kilometer lång strandpromenad. Det finns även en känd nationalpark vid namn Wolin som har både visenter, flyttfåglar, vildsvin och kronhjortar.

Międzyzdroje

 

  1. Sopot

 

Tiotusentals besökare kommer från hela Europa för att besöka sommarstaden Sopot belägen i 3-staden mitt på polska rivieran. Sopot är Polens populäraste sommarstad. Nöjesgatan i staden kallas för Monte Cassino och erbjuder flera barer och restauranger där det finns både god mat och dryck. Här finns en fantastisk vit sandstrand som är hela 4,5 kilometer lång och lyxiga spa anläggningar och hotell. Dessutom är priserna ungefär hälften mot för vad den brukar vara i Sverige. Europas längsta pir finns i Sopot och är värt att besöka när man semestrar i staden. Den är tillverkad i trä och är 512 meter lång.

Sopot piren

  1. Gdynia

 

I den polska staden Gdynia kan du hitta många exempel på arkitektur från tidigt 1900-tal. Det finns ett enorm shoppingutbud på exempelvis norra Polens största varuhus Riviera, här finns över 250 butiker att strosa omkring i. Gdynia är en prisvärd destination i Polen som passar extra bra för barnfamiljer. Här finns vattenlandet Aquapark Reda som har attraktionen Shark Slide, det är en 60 meter lång vattenrutschkana som leder igenom en hajtank.

fontän gdynia

Förutom dessa destinationer i Polen finns också den historiska staden Gdansk som brukar locka många turister. Det är ett utmärkt resmål för en weekend och bjuder på flera sevärdheter som Mariakyrkan, vackra gatan Kungsleden (Dlugi Targ) och den gamla stadskärnan. Utöver historiska sevärdheter och historiska byggnader finns här också ett rikt nattliv och flera restauranger med god mat. Gdansk tillsammans med Sopot och Gdynia bilder det så kallade storstadsområdet Trojmiasto (Trestaden).

Nu när det börjar närma sig juletid så kan det vara fantastiskt att kolla in julmarknaderna i Polen

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *