Boende

Att slappna av på en Polenkryssning är den perfekta minisemestern och en av de viktigaste sakerna vid planerandet av semester är boendet. Trivs vi inte med valet av boende kan det skapa en negativ effekt på hela semestern. Det finns olika sätt att åka på en Polenkryssning och många väljer att stanna ett dygn eller två i en mysig stad i Polen. Tänk på att det också går att ta med bilen på kryssningen för att kunna resa runt effektivare i landet, kanske till och med gör en liten roadtrip?

Är man inte bosatt i Karlskrona, som Stena Line’s Polenkryssningarna reser ifrån, kan det vara en idé att antingen övernatta i Karlskrona eller varför inte anlända lite tidigare och även njuta av en fin stad i Sverige? I staden finns bland annat Sveriges nationella museum för den svenska marinens historia – Marinmuseum. Lockar inte det finns en militär befästning vid namn Kungsholms fort i Blekinges skärgård. Den tillhör idag svenska flottan och den har varit bemmannad sedan 1600-talet, Kungsholms fort blir då världens äldsta kontinuerligt befästa militäranläggning. Anläggningen är med i UNESCO’s världsarvslista och det erbjuds guidade turer för besökare.

Hotell Gdansk

Ett toppval av hotell i den polska staden Gdansk är hotellet Hampton by Hilton Gdansk Old Town som ligger i den centrala delen av staden. Hotellet ligger en promenad på 2 minuter från Neptun-fontänen och har gratis WiFi och receptionen är öppen 24 timmar om dygnet. Här finns också ett konferenscenter, ett gym och en restaurang där det går att avnjuta både frukost och middag.

Puro Gdansk Stare Miasto är ett annat hotell som ligger i centrala Gdansk. 150 meter bort är Gröna porten och 300 meter bort finns den Långa marknaden. Självklart erbjuds det även här gratis WiFi och hotellet har också en restaurang. Varför inte uppleva staden på cykel? Hotellet erbjuder att låna ut cyklar utan någon kostnad så ni röra er runt i staden till Nationalmuséet, Artusgården eller rådhuset.

Boka hotell i Karlskrona

First Hotel Statt är ett av topp valen av hotell i Karlskrona och erbjuder både gratis WiFi och frukost. Hotellets restaurang serverar både eleganta måltider och traditionella pubrätter, både en rockbar och en nattklubb finns också och är populär inte bara för hotellgästerna utan också lokalbefolkningen. Det är gångavstånd till de flesta sevärdheter i Karlskrona som exempelvis Fredrikskyrkan, den är med på UNESCO’s världsarvslista.

Ett annat populärt boende i Karlskrona är Hotell Siesta som ligger 10 minuter gångavstånd från stadens centralstation och populära Marinmuseum. Gratis WiFi finns på hotellet och utsikt över Sverige största torg – Stortorget. Karlskronas småbåtshamn är ett populärt område, den ligger 400 meter från hotellet och där erbjuds utflykter i skärgården eller hyrbåtar. Dessutom är Gamla stan otroligt mysig att vandra genom med butiker, barer och restauranger.