Ystad till Swinoujscie – Ta färjan till Polen

Det finns mycket gällande resor och sätt att resa som alltid sviktar upp och ned i popularitet. Ett av dessa sätt är att åka båt. I det fallet handlar det då om att ta färjan dit du ska åka istället för att flyga. Faktum är att många som har provat på båda dessa sätt att resa, också säger att det är roligare och mera spännande att ta färjan och vattenvägen till sin destination. Ett av de populära resmålen är Polen och då finns färjan mellan Ystad och Swinoujscie som ett mycket bra val.

Här ska du läsa vidare om hur enkelt och trivsamt det är att ta färjan from Ystad till Swinoujscie, var än du befinner dig i Sveriges avlånga land. Här får du lite mer information om vad du kommer att träffa på och har möjlighet att uppleva i Swinoujscie. Häng med på en informationsresa som ökar din reslust.

 

Att ta sig till Ystad

Det finns många fördelar med att ta färjan mellan Ystad och Swinoujscie. För det första är det mycket enkelt att ta sig till Ystad, då detta är en mycket välkänd och populär svensk turiststad. Med andra ord kommer det att finnas bra vägar runt staden. Detta samtidigt som det finns många olika sätt att ta sig till denna stad.

Om du har lång väg att resa för att komma till Ystad, så kommer det bästa valet många gånger att bli inrikesflyg till Malmö, för att sedan ta taxi eller buss för att komma till Ystad. Är du den som tar bilen, så kommer naturligtvis detta bli ett plus. Det för att du också kommer att kunna ta den på färjan Ystad – Swinoujscie. I övrigt finns det alltid tåg och buss att välja på, beroende från vilken stad i Sverige du kommer ifrån.

Boka färjan mellan Ystad och Swinoujscie

När du kommer till Ystad kan det vara dags att boka biljett på färjan mellan Ystad och Swinoujscie. Ja, detta om du inte redan gjort detta online innan din resa tog sin början. Hur som helst finns det två olika rederier som erbjuder färja mellan Ystad – Swinoujscie. Detta är Polferries samt Unity Line.

När det gäller Unity Line erbjuder de hela 14 avgångar per vecka, vilket bara det är fantastiskt bra förbindelser. Det rederi som erbjuder flest är dock Polferries som ger dig möjligheten att ta dig och din bil från Ystad till Swinoujscie tre gånger per dag. Så, totalt ger detta 35 avgångar per vecka. Med andra ord, inga problem att ta färjan från Ystad till Swinoujscie precis när det passar dig.

När du tar fast mark i Swinoujscie

Själva turen med färjan mellan Ystad och Swinoujscie tar runt 6h upp till 6h och 30 minuter. Efter det tar du fast mark igen på den polska sidan av vattnet. Har du bilen med dig är det inga problem. Då har du säkert redan bokat hotell eller vet vart du vidare ska ta dig.

Är det så att du bara tar dig över till fots för en nöjestripp, så finns det gott om allt från taxi till bussar och andra kommunikationer att använda för att komma till stadens mittpunkt och för att finna ett bra boende. Efter det kommer du att ha massor att se. Här kommer du som vill att kunna uppleva många unika platser och aktiviteter på dagtid, för att sedan kasta dig in i ett hett och pulserande nattliv.

Att se och uppleva i Swinoujscie

Givetvis kommer det också att finnas massor att se och uppleva i Swinoujscie innan det är dags att ta färjan tillbaka till Ystad. Detta är förstås om du inte bara landade här för att bila vidare till någon annan plats i Europa. Kan du tänka dig att ta några dagar i denna stad så finns det mycket att uppleva och se. Nedan ser du några små förslag på aktiviteter.

  • Härliga stränder: Faktum är att denna stad är något av det närmaste du kommer Medelhavsliv. Med vackra stränder och hyfsad surfing samt massor med restauranger och mysiga hotell, kommer din tripp mellan Ystad och Swinoujscie bli den perfekta avkopplingen.
  • Sköna SPA-behandlingar: Om det är något som Polen har blivit känt för, så är det deras stora kunskaper inom SPA-behandlingar. Att det dessutom är mycket billigare än på högklassiga svenska SPA. Gör som så många andra som redan besökt Swinoujscie, och prova en härlig dag med välgörande SPA-behandlingar.
  • Wolin Nationalpark: En unik ö med mycket natur, rikt djurliv och massor av stränder.
  • Grehard´s Fort: En fantastisk byggnad med arkitektur från 1800-talet. Något du som tar bilen med dig på färjan mellan Ystad och Swinoujscie inte får missa.
Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *