Ta med bilen på Polenkryssning – Hyrbil i Gdansk

Genom att hyra en bil när du besöker Polen öppnas många möjligheter upp. Det finns flera resmål att besöka samtidigt som det skapar en sorts frihet att köra bil. Det är relativt billigt att hyra bil i Polen men det brukar vara mest lönsamt att hyra bilen online i god tid innan du reser iväg på Polenkryssning. Dessutom garanterar det att bilen är på plats när ni anländer till landet. Ni kan söka på bästa pris på biluthyrning hos Holiday Autos.

 

Att köra bil inom Polen

 

Tempot i trafiken som finns i landet kan vara lite hetsigare än vad den här i Sverige. Man bör vara uppmärksam på att det inte är alla som signalerar när de exempelvis ska svänga eller byta körfil. Det är även många tyngre fordon som kör genom Polen så det gäller att vara förberedd på många långtradare på motorvägarna. Flera av vägarna som finns i landet är i relativt dåligt skick vilket också gör att de kontinuerligt arbetar på att rusta upp vägarna. De största motorvägarna är i mycket bra skick men i övrigt bör man vara förberedd på att vägarna kan ha både håligheter och skarvar.

 


Det kan vara värt att ha koll på de polska trafikreglerna när man kör bil i landet. De liknar de svenska reglerna väldigt mycket men dessa bör man vara extra uppmärksam på:

 

  • Det är helt förbjudet att prata i telefon utan att använda en handsfree
  • Det är tre vägar i landet som är avgiftsbelagda. Dessa är motorvägarna A1, A2 och A4. Den här avgiften kan betalas antingen genom kontant, kort eller elektroniskt pass. Ett tips är att kika med hyrbilsbolaget som detta pass finns installerat i hyrbilen, det kan underlätta körningen markant.
  • I Polen är det extra viktigt att man är noggrann med vart man parkerar, detta eftersom det finns dryga parkeringsböter och dessutom är det vanligt att bilen bogseras bort eller får hjullås på ett felparkerat fordon.
  • De flesta järnvägskorsningar på landsbygden är oövervakade, var därför extra uppmärksam på eventuella passerande tåg.

 

Tips på utflyktsmål i Gdansk

 

Om du besöker Gdansk i Polen finns det flera utflyktsmål som är intressanta och spännande. Bland annat ligger kuststaden Darlowo två och en halvtimmes bilresa väster om Gdansk. Det finns många medeltida delar bevarade i den här staden och det är både trevligt och mysigt att promenera omkring. Vackra kyrkor och ett fyrtorn i hamnet är garanterat värt ett besök. För den som är historieintresserad är Darlowo att rekommendera.

 

En halvtimmes bilresa från Gdansk ligger Sopot som är en vacker stad i Polen. Europas längsta pir som är helt gjord i trä hittar du här. Staden är känd för sina hälsoresorter och sina många span. Det finns också flera vackra och spännande byggnader i Sopot, exempelvis hittar du det Krokiga huset som känt för sin speciella form. På vintrarna finns det flera skidbackar att åka i samtidigt som det under sommaren finns flera badstränder för bad och sol.

 

Omkring tio mil söder om Gdansk hittar du den berömda nationalparken Bory Tucholskie. Den är bland annat känd för sin underbara skog och det finns även ett stort antal sjöar och floder. Upplev de fina vandringslederna och det finns även möjlighet att paddla kajak på sjöarna. Vill du se mer tips om vad som finns att göra i Gdansk och Polen, se mer i vårt inlägg här!

Kommentera och berätta gärna om din bilresa i Polen!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *