Billig shopping och hotell i Gdansk, Polen

Gdansk är en stad som erbjuder levande historia och nutid i kombination med ett rikt kulturliv. Förutom god mat och dryck och spännande sevärdheter finns här också billig spännande shopping, både stora världskända butikskedjor och små lokala butiker. I staden finns också flera prisvärda hotell som passar alla smaker.


Var ska man bo i Gdansk?

ibb hotelEtt toppval bland hotell i Gdansk är IBB Hotel Dlugi Targ som ligger centralt i staden. Knappt 1,5 km från romersk-katolska kyrkan St Nikolaus, omkring 3 km från marinmuseum och ungefär 2 km till Långa Kajen befinner sig hotellet. Från flygplatsen i Gdansk, Lech Walesa är det omkring 17 km till centrum och boendet. Varje morgon serveras en frukostbuffé och det finns även en bar på hotellet. Andra sevärdheter som finns i närheten av hotellet är Neptunusfontänen, Rådhuset och floden Motlawa.

Craft Beer Hotel Central är ett annat toppval bland hotell som ligger i hjärtat av Gdansk. Endast 200 meter till rådhuset och hotellet erbjuder både restaurang och bar. Rummen i hotellet har både platt-tv och smartphone som har gratis internationella samtal och dessutom obegränsat med internet. Flygplatsen Lech Walesa befinner sig omkring 12 km från hotellet och receptionen har öppet alla timmar på dygnet. Inom kort gångavstånd på 700 meter från hotellet finns också MSW-sjukhuset och Gdansk varvsmuseum.

Gdansk shopping – här finns billig shopping i både små butiker och stora butikskedjor

Det erbjuds både shopping i form av små butiker och marknader men även större globala varuhus som IKEA och Carrefour finns i landet. I trestadsområdet är Galeria Baltycka det största shoppingcentret. Här finns över 200 butiker att välja mellan och internationella varumärken som Zara, Tommy Hilfiger och River Island bland annat. Det går också att ta en paus från shopping i någon av köpcentrets många restauranger. För den som är ute efter mer lokal annorlunda shopping är affären Cepelia att rekommendera. Butiken ligger på den populära gatan´Dluga och har sålt hantverk i mer än femtio år. Här kan du hitta exempelvis lokala trähantverk och målningar.

Hitta fynd och världsberömd porslin när du shoppar i Gdansk

För den som är mer ute efter att fynda bör besöka Fashion House. Byggnaden har spännande arkitektur eftersom den är inspirerad från en fiskeby som har ett fyrtorn och allting. Denna outlet erbjuder många stora varumärken till fyndpriser. Bland annat kan du hitta Puma, Nike, Converse och Levis. Närmare gamla stad finns också ett köpcentrum som kallas Madison-köpcentret. Över hela centret finns statyer över kända symboler och människor som har betytt mycket för stadens historia genom tiderna. Förutom shopping hittar du också restauranger, caféer, fitnesscenter och ett växlingskontor här.


I den lilla staden Bolesławiec i sydvästra Polen tillverkas porslin i världsklass. Bolesławieckeramik är känt över hela världen och har vacker design i kombination med hög kvalitet. Staden blir ofta förknippad med porslinet och mönstret på keramiken är inspirerad av fjädrarna på en påfågel. I butiken Zaklady Bolesławiec hittar du det världsberömda porslinet i forma av allt från bestick till vaser.

Kommentera
En kommentar Lägg till din

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *