Polenkryssning – en uppskattad Morsdagspresent

Morsdag närmar sig med stormsteg och det är en dag att visa extra uppskattning för våra mammor som alltid har funnits där för oss. I år kommer dagen vara söndag den 26 maj och klassiska Morsdagspresenter brukar vara en god middag, trisslotter eller något fint smycke. Varför inte överraska mamma med en Polenkryssning över helgen istället? En kryssning är något som hela familjen kan njuta av och inte minst att det blir en möjlighet till att skapa fler roliga minnen tillsammans.

Nu med 50% rabatt! BOKA SENAST 31/5 & RES UNDER MAJ-JUNI. Använd knappen nedan för rabattFakta om Polen

 

Polen är ett land som ligger i Centraleuropa, omringad av flera länder som Tyskland, Tjeckien, Slovakien, Ukraina, Vitryssland, Litauen och Ryssland i norr. Landets huvudstad heter Warszawa och är också landets största stad, med 1,75 miljoner invånare, totalt bor det omkring 40 miljoner invånare i Polen och officiellt språk är polska. Polen har lång historia och nationen har sitt ursprung ända från 900-talet och var då en stormakt men på 1700-talet förlorade landet sin självständighet. Landet fick tillbaka sin självständighet efter första världskriget men fick sedan betala ett otroligt högt pris under andra världskriget eftersom landet ockuperades av både Sovjetunionen och Nazityskland. Idag är landet en liberal demokrati med marknadsekonomi och fria val.

 

Vad finns det att göra på en Polenresa?

 

Det  finns ett brett utbud av shopping och billig alkohol, dessutom finns mängder av stränder och museum att besöka i Polen. Stena Lines kryssningar kryssar från Karlskrona och till en av de tre städerna Gdansk, Gdynia och Sopot. Det finns flera kombinationer av dessa kryssningar och det går även att antingen ta med bilen på kryssningen eller hyra en bil vid ankomst för att köra en roadtrip till alla tre städerna. Alla städerna erbjuder mängder av aktiviteter och sevärdheter för familjen, bland annat finns ett vetenskapscenter i Gdynia vid namn Experyment där barn och unga kan lära sig nya saker. I Gdansk finns ett stort lekland – Loopy’s world som är perfekt för barnen att springa runt och leka i! Bollhav, klätterställningar, rutschkanor och studsmattor är några av de roliga sakerna för barnen att ha skoj med.

 

Populära sevärdheter i norra Polen

 

Landet är fyllt av populära sevärdheter, bland annat i staden Gdansk finns stadens mest besökta sevärdhet – Oliwakatedralen som är en gigantisk byggnad som är mest känd för sin orgel som är den största i Europa. Gdansk är ett populärt resmål tack vare sina mysiga smågator och ett rikt stadsliv. Den berömda renässansporten som restes år 1612 är en populär sevärdhet och anses vara stadens ikon, andra sevärdheter i Gdansk är marknadstorget, stadshuset och Golden house.

 

Är shopping något som ligger varmt om hjärtat hos mamma är staden Gdynia att rekommendera, där finns norra Polens största galleria – Centrum Riviera. För en aktivare semester finns det möjlighet att besöka Gdynia Akvarium som finns nere vid piren eller Kolibki Adventurepark som är en av landets största äventyrsparker, här finns skoj för både stora och små i form av klätterväggar, terrängbanor, fyrhjulingar och paintball bland annat.

 

Tveka inte och boka en Polenkryssning till mamma i Morsdagspresent! Det är en present som garanterat kommer bli ihågkommen långt framöver och en Morsdag mamma sent ska glömma! Att resa med en kryssning kan vara både avslappnande och roligt för hela familjen – stora som små.


Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *