Att göra i Polen – 3 tips på aktiviteter i Gdansk

Polen är ett populärt resmål när det kommer till främst weekendresor.

Staden bjuder på levande historia och har stora möjligheter till shopping. Här hittar du all möjlig shopping från små lokala butiker till stora världskända butikskedjor. En polenkryssning är också perfekt när du är ute efter en avslappnande helg med god mat och dryck och relaxing. Vi har samlat några tips på aktiviteter i en av Polens fantastiska städer – Gdansk.


 

Upplev Gdansk genom en privat cykeltur med guide eller med segway

 

Att uppleva en stad från cykeln eller segway kan vara en spännande upplevelse. Det börjar med att guiden hämtar dig på ditt hotell i Gdansk centrum. Gamla stan erbjuder kända sevärdheter som Neptunfontänen och rådhuset. En av de viktigaste symbolerna i staden, Gdansk Shipyard kan utforskas sedan följt av Amber Stadium. Den användes som värd för fotbollsmatcher som utspelades i Euro 2012. Besök sedan det gamla hamnområdet i staden följt av Brzezno som har en fridfull och vacker sjöpark. Efter det kan det vara skönt med en paus vid piren och njuta av panorama utsikten som finns över hela Gdanskbukten.

Guiden är med under hela cykelturen och efter piren besöks huset till Gunter Grass och slutligen det historiska arbetsdistriktet Lower Wrzeszcz. Det här är en fyra timmars tur och om det fortfarande finns energi rekommenderas det att utöka turen till sex timmar för ett besök på badorten Sopot. Det är en av Polens mest populära semestermål. I ett annat vackert område i Gdansk bär det sedan av till Oliwa Park där Oliwa katedralen finns. Den här känd för sina organ som har formen av rörliga änglar, solar och stjärnor.

 

Besök det enorma slottet Malbork Castle

 

Ett måste när man besöker Polen är ett besök på det största slottet i världen – Malbork Castle. Med en engelsk guide kan du lära dig allt om det här slottet som är byggt med 12-15 miljoner tegelstenar och är till och med större än självaste Windsor Castle. Det är listat på UNESCO’s världsarvslista och får 500 000 besökare varje år. Här finns också ett museum som har över 40 000 objekt, bland annat en av Europas största samling av medeltida arkitektoniska element. Museet har också en unik samling av konstnärliga bärnstensvaror och en enorm uppsättning av militär utrustning och gamla vapen. Du kan också se den omfattande myntsamlingen på museet som härstammar från det historiska myntverket som funnits i Malbork.

 

 

Kryssning i solnedgången genom imperievarvet

 

Upplev Gdansk från ett annat perspektiv genom en kryssning i solnedgången runt det tidigare imperievarvet. Du får lära dig mycket mer historia om staden från en kopia av en antik galärbåt. Den här guidade turen börjar från den tidigare kejserliga varvet, där producerades ubåtar en gång i tiden. Kryssningen åker vidare läng Motlawa River Embankment där det går att se resterna av det germanska slottet och Swan Tower. Det finns också möjlighet att beundra Water Gates som leder in till staden och dessutom de vackra och äldsta grindarna i staden, Gröna porten och Maria Gate.

 

Boka färja mellan Karlskrona Gdynia idag, ofta med kraftigt rabatterade priser!

Har du tips på andra sevärdheter eller berätta om något du testat på, får du gärna kommentera nedan. Det går också bra att ställa frågor om detta inlägget.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *